Ont under knäskålen

Knäskador är något som är mycket vanligt och det kan drabba vem som helst. Det finns dock olika former av knäskador och anledningar till att det gör ont i knäna eller att man har ont under knäskålen. Främre delen av knäleden, mellan knäskål och lårben är en av de leder som är mest belastade. Det kan göra ont utan anledning, men många gånger beror smärtan på överbelastning av något slag. Men det kan även bero på ett trauma mot knäet. Inom idrott är det mycket vanligt att drabbas av olika knäskador. Det beror på att när man utövar sport och idrott så utsätts knäet för snabba vändningar, tyngd, stötar och så vidare. Det kan vara ledbandsstukningar så väl som att man kan drabbas av förslitningar. Det händer även att menisk eller korsband kan gå sönder.

Vanliga knäskador

Vanliga knäskador

Två vanliga skador är så kallade löparknä och hopparknä. Båda dessa två är belastningsskador. En annan vanlig skada är ledbandsskada och korsbandsskada. Du kan även drabbas av meniskskada och det beror på hopp eller vridning när knäleden är böjd. Denna skada känner du av genom att ditt knä låser sig samt att du får ont under knäskålen.
Andra knäskador som finns är slemsäcksinflammation, knä ur led, PFSS, Schlatterknä och knäledsartros. Då många knäskador kan påminna om varandra så är det bra att kolla upp exakt varför du har ont. Det så att du får rätt behandling och hjälp. Det kan vara att du behöver en läkare eller en naprapat. Så upplever du att du har ont i knäna eller ett av dem, se då till att söka hjälp för det. En del skador kan läka ut av sig självt, men andra kan du behöva få behandling för.

Schlatterband Sportsrehab stöd och skydd